06-19381769 | Bij Biovita | Oranjelaan 54 | 2712GE | Zoetermeer | info@bij-biovita.nl

Darm

problemen

Darmproblemen, iedereen heeft weleens last van zijn darmen. Maar wat als je elke dag last hebt van je darmen?

De darmen hebben vele belangrijke functies:

  • Voedingsstoffen opnemen zodat je de vitamines en mineralen uit je voeding kan opnemen.
  • 80% van je immuunsysteem bevindt zich in de darmen.
  • De neurotransmitter Serotonine (vrolijkheidsgevoel) wordt aangemaakt in de darmen.

Al deze processen hangen nauw samen met het verloop van je spijsvertering. Zit er ergens een disbalans dan ontstaan er op de duur klachten. De klachten van de darmen verschillen per persoon. De een krijgt een opgeblazen buik na de maaltijd en de andere krijgt een pijnlijke buik na de maaltijd. Of reageert je buik na het eten van een salade of juist van vetrijke voeding? Na een tijdje weet je het niet meer omdat je buik dagelijks op je voeding een reactie geeft. Dan is het nu de tijd om je darmen rust te geven en te onderzoeken wat gaat helpen.

 

Met welke darm

problemen loop jij rond?

Welke voeding voor je darmen?

Gelukkig komt er steeds meer bekendheid over de invloed van gezonde voeding op de darmen. Welke voeding past wel bij jou of juist niet? Dit is wat eruit gezocht moet worden. In de praktijk start ik met de gezondheid check inclusief een voedingsanalyse. Je gaat 5 dagen je voeding bijhouden en dit ga ik vervolgens analyseren. Hierop volgt een toelichting van gezonde voeding en een voedingsplan op maat voor jou.

Het advies kan ook zijn dat er meer onderzoek nodig is. Bijvoorbeeld een ontlasting onderzoek of voeding allergie test. Deze onderzoeken geven nog meer informatie om een gerichter therapieplan in te kunnen zetten zodat de oorzaak van je darmklachten verminderen/ verdwijnen.

 Een ontspannen buik geeft rust in je dagelijkse leven.

Wat kan ik je adviseren bij darmproblemen?

 

  • Een Udara Buikbehandeling

Het Udura-detoxgen ritueel is een intense plaatselijke behandeling voor ongemakken in de buik. De buik wordt gemasseerd met diverse technieken zoals de manuele lymfedrainage en bindweefselmassage. De producten die gebruikt worden stimuleren de bloedsomloop, ondersteunen de darmfuncties. Ze werken verlichtend, verzachtend en een kalmerende werking. Als ondersteuning van de buikbehandeling ga je dagelijks een speciale kruidenthee drinken.

  • Speciale voedingssupplementen die de darmen weer in balans brengen.

Er zijn prachtige ondersteunende voedingssupplementen die de darmen helpen, denk aan probiotica en prebiotica. Dit vullen de gunstige darmbacterien weer aan waardoor de darmen weer in balans komen.

  • De juiste voeding is de basis voor een ontspannen buik.

Eet dagelijkse voldoende groente en vezels voor de darmen. Dit is de voeding voor jouw gunstige darmbacterien.

Maak nu een afspraak om uit te zoeken waar je darmproblemen vandaan komen. Welke behandel oplossing vertel ik je graag tijdens de gezondheid-check. Je krijgt hier alles uitgebreid uitgelegd.

Neem contact op om een afspraak te maken:

Stel hier je vraag